Jullie hebben gestemd in mijn stories voor een blog over ‘het leven als Bloemist’. Super leuk, thanks!
Sooo, there we go!
Als eerst even een mini blik op mijn leven nu en wat er in me omgaat... Ik volg nu een paar jaar een aantal inspirerende dames die me leren net even anders te kijken naar het leven dan gemiddeld. Zonder dat iemand het direct merkt neem ik hun informatie in me op en probeer ik er mijn eigen draai aan te even. Zo hebben ze het over het plannen van stories, blogs, posts, evergreen content delen en het bundelen van content. Dat plannen is dus niet helemaal mijn ding en als creatief persoon (denk ik?) ben ik beter in spontane acties. Zo dus ook deze blog op zondag ochtend om 08:00, terwijl ik eigenlijk 2 andere momenten in mijn agenda had staan.
Ergens bevind ik me tussen de tactische/inplan wereld en de spontane/ik werk op gevoel wereld.
En dan ok, mijn blog over het/mijn leven als bloemist.
Hoe het begon
Dit avontuur begon toen ik 14 jaar was. Ik startte met mijn zaterdag baantje bij de lokale bloemenwinkel in Santpoort, hier heb ik 6 jaar met veel plezier gewerkt. Ik kwam binnen als een bleu en verlegen meisje, angst om met mensen te praten en gezien te worden. Je begrijpt waarschijnlijk al dat het een grote uitdaging was om elke week met kleine stapjes mijn grenzen te verleggen.
Het creatieve gedeelte ging me natuurlijk en gemakkelijk af, dat werd mijn houvast. Vanuit die energie leerde ik mezelf trucjes aan om contact te krijgen met de klant en gesprekken te voeren met mensen. Ze vonden mooi wat ik maakte en hierdoor groeide mijn zelfvertrouwen en begon ik het steeds leuker te vinden. Zo leuk dat ik me inschreef voor de 4 jarige BOL opleiding ‘Bloem en Design’ in Alkmaar en erna de 2 jarige opleiding richting meesterbinder in Houten, met als inspiratiebron Klaas Iedema.
Op dit moment merk ik dat deze opleidingen een goeie basis zijn voor mij als bloemist. Ook als ik ‘out of the box’ bloemwerk wil maken gebruik ik de ervaringen en kennis die ik door de jaren heen heb opgebouwd. Dat gaat over: houdbaarheid, technieken, materialen kennis, connecties met collega’s, bloemen namen, fotografie, geschiedenis..